Søte minner

I en skuff på hyttekjøkkenet ligger en gammel notisbok med håndskrevne oppskrifter. Deriblant oppskriften på havremakroner, som er en fast gjenganger hver sommerferie. De er så gode at de må rasjoneres – to til hver, pleier jeg å si når det er barn på besøk.

Når man spiser sunt til hverdags, så kan man unne seg en utskeielse en gang i mellom. Disse havremakronene er verken veganske, glutenfrie, lavkarbo eller kalorifattige – de inneholder både smør, fint mel og sukker. De passer ikke inn i noen dietter jeg kjenner til, men smaker veldig godt!

Gammeldagse havremakroner

Ingredienser: (Ca. 32 stk.)

  • 250 g smør/margarin
  • 250 g sukker
  • 250 g havregryn
  • 100 g siktet hvetemel
  • 1 egg

Rør smør og sukker, tilsett resten og bland godt. Settes med teskje på stekeplate som er dekket med bakepapir, og trykkes flate. Stekes på 180 grader ca. 12 minutter, til de er lys gulbrune. Bruk en stekespade til å løsten havremakronene fra stekeplaten og legg dem på en rist til avkjøling.

Tips: Alle ovner er litt forskjellige, såhvis havremakronene ser helt bleke ut etter 12 minutter, gi dem et par minutter til.

Tips: Havremakronene flyter litt utover når de blir stekt, så pass på å ha minst en fingerbreddes avstand mellom hver.

Tips: Havremakronene er veldig myke og skjøre når de kommer varme ut av ovnen og kan lett gå i stykker, men stivner og blir sprø når de får avkjølt seg på rist.


Oppdag mer fra Gnistfangeren

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar